Fundacja "Szanujmy Godność Człowieka"
status organizacji pożytku publicznego

Bieżące ogłoszenia Fundacji

Zapraszamy 2017

BUDŻET OBYWATELSKI MIASTA KRAKOWA 2017 r.

PROJEKT = ID BO.OM. 85/17.Ożarowska-Styczeń Barbara
UDZIAŁ PROJEKTU ZAKWALIFIKOWANY OGÓLNOMIEJSKI
dotyczy CAŁEGO OBSZARU w kategorii SPOŁECZEŃSTWO
TYTUŁ ZADANIA: Edukacja Wszechstronna Dostosowana do POTRZEB KAŻDEGO z SENIORÓW
OPIS zadania dotyczy: WYKŁADY Wszechstronne + jednostek chorobowych = Profilaktyka-Leczenie-Rehabilitacja-
DOSTĘP DO USŁUG MEDYCZNYCH SENIORÓW = BEZ OGRANICZEŃ w znoszeniu DYSPROPORCJI SPOŁECZNEJ.
GŁOSOWANIA od 17 do 30 czerwca br.
tel. 12 616 78 15 ; e-mail: budzetobywatelski@um.krakow.pl - facebook.com/budzet.krakow

12 dniowy wyjazd do MIELNO Unieście - pensjonat "ZIelony Raj",
w dniach od 2 do 14 czerwca

Pokoje 2 osobowe + łazienka. Około 50 m do morza i jeziora. Śniadanie w formie szwedzkiego stołu oraz obiadokolacja. Możliwość korzystania bez ograniczeń z placu z przyrządami do ćwiczeń rehabilitacyjnych.
Cena promocyjna zależy od ilości uczestników - minimum 25 osób.
Zgłoszenia przyjmujemy do 30 grudnia 2016.
Informacja telefoniczna nr 12 421-16-27 w godzinach 7.00-9.00 oraz 21.00-22.30. Zapisy z zaliczką w każdą środę miesiąca w godz. 16 do 17 w Krakowskim Towarzystwie Lekarskim przy ul. Radziwiłłowskiej 4, pierwsze piętro.

Promocyjny 2 tygodniowy wyjazd rehabilitacyjny do IWONICZA-ZDRÓJ

Wszystkich chętnych na wyjazd w dniach 04 do 18 marca 2017.
Cena obejmuje 14 noclegów, pokoje 2-osobowe z łazienką, 3 posiłki dziennie, 20 zabiegów rehabilitacyjnych. Zorganizowana też będzie płatna dodatkowo wycieczka do LWOWA - konieczny paszport.
Zaliczkę należy wpłacić najpóźniej w terminie do 15 grudnia 2016. W przypadku rezygnacji należy znaleźć osobę na swoje miejsce. Uzupełnienie wpłaty na miejscu w IWONICZU.

4 dniowy wyjazd do ZAKOPANEGO - "Księżówka" Dom Rekolekcyjny Episkopatu Polski
w dniach 30 marca do 2 kwietnia 2017

Pokoje 2 osobowe z łazienką, 5 posiłków dziennie - stół szwedzki. Możliwość korzystania ze sprzętu rechabilitacyjnego. Zaliczkę należy wpłacić najpóźniej w terminie do 22 lutego 2017.

Archiwum ogłoszeń Fundacji z lat 2009 do 2015

Zaproszenie na marcowy wyjazd do ZAKOPANEGO - "Księżówka"

Serdecznie zapraszamy wszystkich chętnych na 4 dniowy wyjazd do Domu Rekolekcyjnego Episkopatu Polski - "Księżówka" w Zakopanem w dniach 15-18 marca 2016.
Cena obejmuje przejazd, 3 noclegi w pokojach 2 osobowych (pokój 1 osobowy za dopłatą), 2 posiłki dziennie (śniadanie - stół szwedzki, obiado-kolacja + kawa i herbata).
Zgłoszenia przyjmujemy do 4 marca telefonicznie pod numerem 12 421-16-27 w godzinach 7.00-9.00 oraz 14.00-16.00 (ewentualnie proszę pozostawić wiadomość na poczcie głosowej).
Wpłaty przyjmujemy osobiście na spotkaniu przy ul. Radziwiłłowskiej 4 w Krakowie.

Zabiegi Rehabilitacyjne w Bocheńskiej Kopalni soli - styczeń, luty, marzec 2016r."

Fundacja serdecznie zaprasza wszystkich seniorów, osoby z chorobą zwyrodnieniową stawów, kręgosłupa, nerwobólami, alergią astmy oskrzelowej, przewlekłym zapaleniem zatok, gardła lub nosa na 7 dniowy pobyt w CENTRUM REHABILITACJI I ODNOWY BIOLOGICZNEJ w Kopalni Soli Bochnia. Pobyt obejmuje 7 noclegów (pokoje 2-osobowe w hotelu SUTORIS), 3 posiłki w ciągu dnia, 1 wizytę lekarską, 10 zabiegów w Centrum REHABILITACJI I ODNOWY BIOLOGICZNEJ - pełna gama zabiegów.
Zapisać się oraz uzyskać więcej informacji można pisząc na adres olaf3533@interia.pl lub
od poniedziałku do czwartku w godz. 8.00-11.00 pod nr telefonu 12 421-16-27

Wycieczka

Wszystkich chętnych zapraszamy na 4-dniową wycieczkę (w dniach od 20.08 do 23.08.2015). W cenie opłacony jest przejazd Kraków-Warszawa-Kraków, nocleg w hotelu (pokoje 2 osobowe), śniadanie + obiadokolacja, oraz przewodnik. Program wycieczki obejmuje: Zamek Królewski-Starówka, Zamek Królewski - Wilanów, Cmentarze Stare Powązki oraz Wojskowy z Pomnikiem Smoleńskim, Świątynię 0patrzności Bożej, oraz inne ważne obiekty Warszawy. Zapisy oraz wpłaty przyjmowane są do 10 lipca 2015 roku, od poniedziałku do piątku w godzinach od 12 do 15 w siedzibie fundacji przy ul. Zakopiańskiej 97 (lokal vis-a-vis Cinema City Zakopianka, przystanek tramwajowy SOLVAY linii 8, 10, 22, 72).

REHABILITACJA w Sanatorium Iwonicz-Zdrój w dniach 11-25 kwietnia 2015

Serdecznie zapraszamy każdego chętnego do Sanatorium Iwonicz-Zdrój. Uzdrowisko w ramach promocji zapewnia nocleg i wyżywienie (3 posiłki) oraz 20 zabiegów rehabilitacyjnych. Dodatkową atrakcję stanowią 2 wycieczki krajoznawcze. Zapisy przyjmowane są do 29 stycznia w siedzibie fundacji "Szanujmy Godność Człowieka" w Krakowie przy ul. Zakopiańska 97 (lokal vis-a-vis Cinema City Zakopianka, przystanek tramwajowy SOLVAY linii 8, 10, 22, 72 ok. 4-5m od siedziby Fundacji) w godzinach otwarcia tj. od 12.00 do 15.30.

ZAKOPANE - "Księżówka"

Serdecznie zapraszamy każdego SENIORA na wyjazd do "Księżówki" w Zakopanem w dniach od 04 do 08 grudnia 2014 (3-noclegi, 4 dni z pełnym wyżywieniem). Zapisy trwają do 26 listopada w siedzibie fundacji "Szanujmy Godność Człowieka" w Krakowie przy ul. Zakopiańska 97 (lokal vis-a-vis Cinema City Zakopianka, przystanek tramwajowy SOLVAY linii 8, 10, 22, 72 ok. 4-5m od siedziby Fundacji, na szybach lokalu fundacji PLAKATY)
Staramy się o zorganizowanie wyjazdu również w bieżącym roku.

Wykłady

Zapraszamy emerytów oraz wszystkie osoby zainteresowane tematyką medyczną na wykłady odbywające się w każdą środę o godz. 17.00 w Krakowskim Towarzystwie Lekarskim - ul. Radziwiłłowska 4 (1 piętro).
Na wykłady zaprasza Zarząd i Rada Fundacji "Szanujmy Godność Człowieka", fundacja jest organizacją pożytku publlicznego z Krakowa działającą na rzecz emerytów. Na wykłady jest wstęp wolny.

"Pomóżcie nam pomagać innym"

Nasza Fundacja prowadzi rozmowy z UMK, których celem jest uzyskanie lokalu, w którym będą udzielane wszystkim chętnym emerytom bezpłatne porady lekarskie oraz wykonywane bezpłatne badania ciśnienia tętniczego krwi oraz poziomu cukru we krwi.

Zapraszamy do udziału w projekcie

Od 1 maja nasza Fundacja realizuje projekt finansowany ze środków PO Fundusz Inicjatyw Obywatelskich "Wolontariat odejmuje nam lat". Zapraszamy naszych sympatyków na wyjazd szkoleniowo-integracyjny dla seniorów oraz comiesięczne spotkania promujące aktywność w jesieni życia. Już wkrótce więcej informacji.

Aktywny Senior!

Warsztaty integracyjne, wyjazd, spacery nordic walking, spotkania z kulturą w teatrze i operze, a także kurs komputerowy dla początkujących i nieco bardziej zaawansowanych –to wszystko jest możliwe dzięki projektowi, który realizujemy w ramach programu ASOS. Zapraszamy zainteresowanych Seniorów do projektu i odwiedzania naszej strony. Wkrótce więcej informacji.

Realizujemy projekt w ramach programu ASOS (Aktywność Społeczna Osób Starszych).

Projekt „Aktywny senior” trwa. Dla Seniorów z naszej Fundacji oraz innych zaprzyjaźnionych organizacji prowadzimy między innymi warsztaty integracyjne, spacery nordic walking, a także kurs komputerowy dla początkujących i nieco bardziej zaawansowanych.

Zapraszamy do obejrzenia małej fotorelacji.

Zapraszamy na spotkanie z panią psycholog Ewą Ryłko

Zapraszamy na kolejne spotkanie z panią psycholog Ewą Ryłko w ramach projektu "Wolontariat odejmuje nam lat". Podczas warsztatów dowiemy się jak odkryć swoje mocne strony i jak, mimo jesieni życia, możemy wykorzystać swoją wiedzę i umiejętności np. w pomaganiu innym. Po zajęciach zapraszamy na prelekcję dr Ewy Wisłockiej "Nasze spotkania z księdzem Karolem Wojtyłą" i pokaz filmu "Śladami Wujka".

Kiedy: 2.10.2013 godz. 15.00
Gdzie: Siedziba Towarzystwa Lekarskiego, ul Radziwiłłowska 4, Kraków
Zarząd i Rada Fundacji dziękuje wszystkim osobom, które wspierają finansowo Fundację darowiznami. Przybywa osób korzystających z propozycji organizowanych przez Fundację, otrzymujemy liczne telefony z pochwałami, za które dziękujemy. Zasługują na nie głównie nasi darczyńczy, bo my dzięki ich darowiznom możemy działać.
Zarząd i Rada Fundacji od powstania Fundacji w lipcu 2008 roku działa w ramach wolontariatu, tzn. nie bierze żadnych wynagrodzeń finansowych. Wszystko co do tej pory zrobiliśmy, cała działalność Fundacji jest oparta na człowieczeństwie, aktywności, pomysłowości i darowiznach finansowych w ciągu roku przekazywanych Fundacji.

Kontakt:

tel. (12) 421 16 27